Museum Quest la Palatul Suțu – Museum Passport

Museum Quest la Palatul Suțu

Copiii Cool(ți) au Museum Passport!
Un Nou Proiect Museum Quest pentru Micii Exploratori!

Chiar dacă a trecut Ziua Copiilor, noi ne-am decis să păstrăm spiritul de celebrare și vrem să vă dăm o veste minunată! Ne-am lăsat inspirați de spiritul de explorare, curiozitate și bucuria pe care copiii le împărtășesc cu atât de mult entuziasm. De felul în care fac din orice descoperire o aventură, o călătorie plină de magie și peripeții. Ne-am gândit cum să le satisfacem curiozitățile și cum putem să le facem vizita la muzeu interactivă, cu activități potrivite lor, dar totodată și educativă.

Museum Passport, un nou proiect cultural educativ pentru copii
Așa a luat naștere „Museum Passport – Pașaport la Muzeu”, un nou proiect cultural marca Trapped, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN). Museum Passport este o colecție de ghiduri de explorare a muzeelor pentru micii călători, un pașaport pe care copiii îl vor folosi la fiecare vizită în cele 7 muzee partenere din București, alături de Ghidul Micului Explorator.

De când am lansat Museum Quest în iunie anul trecut, am reușit să stârnim interesul multor bucureșteni pentru activitățile educativ-culturale. Într-o perioadă dificilă, în care pandemia a împiedicat organizarea evenimentelor culturale, Musem Quest oferă oportunitatea evadării din cotidian într-un mediu sigur și restrâns, reprezentat de familie și prieteni. Zeci de echipe au acceptat provocarea de a descoperi altfel cultura, printr-o vânătoare de comori atractivă și competitivă, desfășurată la Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti, Muzeul Militar Național Regele Ferdinand I și Muzeul Național de Istorie a României.

Pe lângă cele 3 muzee care ne-au fost alături de la început, Museum Passport vine cu noi colaborări din spațiul muzeal. Palatul Suțu – Muzeul Municipiului București, Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa, Muzeul Național de Artă al României și Muzeul Național de Artă Contemporană al României s-au alăturat demersului nostru cultural.

De ce sunt importante pentru copii vizitele la muzeu?
Întotdeauna am fost adepții jocului inteligent. Activarea copiilor în spații culturale prezintă o serie de beneficii demonstrate prin nenumărate studii de specialitate:
→ Le dezvoltă creativitatea, imaginația și sensibilitatea dar și gândirea analitică și spiritul de observație;
→ Le deschide noi orizonturi;
→ Le dezvoltă un simț de respect pentru trecut, dar și pentru artă sau știință;
→ Îi transformă în exploratori dornici de cunoaștere și aprofundare a unor domenii care îi atrag.

Ce este Museum Passport?
A venit timpul ca micii călători să pornească într-o aventură culturală care sa le satisfacă curiozităție și prin care vor descoperi muzeele dintr-o nouă perspectivă, distractivă și totodată educativă. Ne dorim ca vizitele la muzeu să se transforme într-o frumoasă oportunitate de petrecere a timpului în familie, oferindu-le, totodată, părinților prilejul de a se conecta cu copiii printr-o experiență memorabilă.

Așadar, am pregătit pentru voi „Ghidul Micului Explorator“, dedicat copiilor cu vârste între 5 și 12 ani, conceput pe 2 categorii de vârstă: Preșcolari (5-7 ani) și Elevi Primari (7-12 ani). Ghidul vine în ajutorul părintelui prin tehnici de joc, poveste și aventură care să îl acapareze pe cel mic în timpul vizitei la muzeu și să îi prezinte noile informații într-un mod accesibil vârstei.

Colecționează vizele culturale în Pașaport!
La primul muzeu pentru care cumpărați Ghidul Micului Explorator, primiți gratuit la casieria muzeului Museum Passport, pe care îl veți folosi la fiecare vizită în cele 7 muzee partenere. Da, este chiar un pașaport pe care îl puteți personaliza cu poza și numele călătorului. La finalul vizitei cu Museum Passport și Ghidul Micului Explorator, primiți viza culturală a muzeului respectiv pe care copiii o colecționează în paginile dedicate din pașaport. Tot în pașaport își pot lua notițe cu exponatele sau activitățile preferate!

Continuă explorarea acasă
Suntem siguri că vizita la muzeu va stimula și mai mult curiozitatea micilor exploratori, care vă vor acapara cu noi întrebări. Perfect! Pentru o adevărată experiență educațională este important un instrument care să prelungească învățarea și acasă, când copiii au timp să aprofundeze și să înțeleagă subiectele care le-au stârnit interesul. Astfel, la finalul fiecărui Ghid veți găsi o serie de resurse (cărti, jocuri, pagini web sau materiale video educative) pentru a ajuta părinții să susțină și să încurajeze interesele proaspăt descoperite ale copiilor.

Când se poate comanda Museum Passport?
Ghidurile se vor găsi pe site-ul nostru din 8 iunie și vor fi disponibile pentru comandă pentru cele două categorii de vârstă.

Știm că v-am făcut curioși! Așa că până la lansare puteți downloada un Sneak Peek al Ghidului Micului Explorator pentru primele 3 muzee pentru care va fi disponibil: Muzeul Militar Național, Muzeul Național al Satului și Muzeul Național de Istorie a României!