Muzeul Municipiului București la Art Safari 2020

Muzeul Municipiului București la Art Safari 2020

Anul acesta Muzeul Municipiului Bucureşti participă la Art Safari în calitate de partener. Ediţia de anul acesta are loc în perioada 11 – 20 septembrie 2020, Calea Victoriei nr. 15. MMB va contribui la evenimentele organizate în cadrul Art Safari, participând şi cu o lucrare de patrimoniu – pictura semnată de Gheorghe Petrașcu, intitulată Intrarea în arhonderie (Viforâta) (1928, parte din colecția Pinacotecii București) pentru expoziţia „Gheorghe Petraşcu. Despre farmecul realităţii”.

Art Safari se desfășoară sub patronajul Primăriei Municipiului București și CNR UNESCO, în parteneriat cu Muzeul Municipiului București, și este un eveniment cultural unic în România ca structură, concept și amploare. Pavilionul Muzeal, cu lucrările de Tezaur ale maeștrilor artei românești, Pavilionul Central, cu lucrări ale mișcării artistice contemporane, Pavilionul Internațional și Programul educațional – Art Safari Kids formează conceptul unic al Art Safari București. Art Safari a înregistrat 165.000 de vizitatori în primele șase ediții și așază Bucureștiul pe harta marilor capitale europene culturale.

Condiții speciale de vizitare a expozițiilor Art Safari București

Accesul fiecărui vizitator în muzeul temporar Art Safari se va face controlat, iar traseul de vizitare va fi unul tip circuit unidirecțional, prin stabilirea unor fluxuri de vizitare, în zone expoziționale diferite.

Vizitatorilor le va fi verificată temperatura la intrarea în spațiul expozițional, aceasta fiind o condiție obligatorie de acces. De asemenea, accesul publicului va fi permis numai în condițiile purtării corespunzătoare a măștii pe toată durata vizitei. Vizitatorii vor fi rugați să își dezinfecteze mâinile cu dezinfectant pe bază de alcool, care va fi pus la dispoziție la intrarea în Art Safari și în multiple alte puncte, la fiecare nivel expozițional.

Ediția a VII-a (11-20 septembrie, 2020)
  • Pavilionul Muzeal „Georghe Petrașcu. Despre farmecul realității”. Curatori: Ovidiu Cîrstina și Ruxandra Dumitru
  • Pavilionul Sabin Bălașa „Albastru”. Curator: Ioana Spiridon
  • Pavilionul Contemporan „Școala de la București. Tradiție. Amor. Trădare”. Curator: Silvia Rogozea
  • Pavilonul Internațional „Guerrilla Girls”
  • Pavilionul Copiilor „Art is Your Superpower”
  • Țară invitată Israel. Artist: Gili Avissar