Adrian Majuru manager

Dragi vizitatori,

 

Bine ați venit la Muzeul Municipiului București! Vă mulțumesc că ați accesat site-ul muzeului nostru și sper că aveți parte de o vizită virtuală agreabilă.

 

Vă invit totodată să explorați și să vă bucurați și de experiența la fața locului! Indiferent de preocupările, vârsta sau interesele dumneavoastră, veți găsi cu siguranță un spațiu primitor și incitant.

 

De aceea, vă provoc pe dumneavoastră, cititorii acestor rânduri, să nu evitați șansa de a vă opri, intra și vizita bogatul patrimoniu pregătit pentru cunoaștere în oricare dintre locațiile noastre, fie Palatul Suțu sau Muzeul Theodor Aman, fie Casele Memoriale Victor Babeș, Ligia şi Pompiliu Macovei sau Muzeul Frederic Storck şi Cecilia Cuţescu-Storck. Pentru anul 2016 configurăm expoziții de anvergură la Muzeul George Severeanu și un  muzeu nou în reședința Filipescu-Cesianu, de pe Calea Victoriei. În viitorul mediu de așteptare vor fi amenajate noi proiecte expoziționale și educaționale în locațiile re-amenajate ale Muzeului Nicolae Minovici și Observatorului Astronomic.

 

Muzeul Municipiului București reconstituie o sincronizare de proiecții culturale în funcție de vârste, paliere profesionale, de educație, având în vedere inovația și originalitatea.

 

Comunitatea are un ritm constant de modernizare, iar Muzeul trebuie să facă parte integrantă din această mișcare vie – socială, profesională și culturală deopotrivă. Comunitatea este un organism social foarte dinamic, iar Muzeul trebuie să devină un produs de reprezentare a acesteia, în exterior, către alte comunități. Din această perspectivă a fost proiectată expoziția permanentă a MMB de la Palatul Suțu, numită “Timpul Orașului”.

 

Muzeul Municipiului București își dorește să fie o instituție muzeală modernă, cu viziunea și misiunea de a educa, informa, impresiona și, de ce nu, de a contribui la pregătirea unor viitori lideri de caracter, o provocare ce se dovedește a fi una însemnată, cu șanse reale de succes. La aceasta contribuie o nouă echipă managerială, competentă, cu colegi foarte bine pregătiți, creându-se un climat și o atmosferă de vizită, de interacțiune cu totul deosebite. 

 

Viziunea este cea care transformă un manager într-un lider, iar o organizație ancorată în trecut, recalibrată într-o structură modernă, capabilă să genereze o experiență muzeală nouă, cu largă adresabilitate, reprezintă obiectivul cel mai important al planului de management. Lumea s-a schimbat pentru că vizionarii văd ceea ce este invizibil altora. 

 

 

În calitate de director al Muzeului Municipiului București, vă invit pe dumneavoastră, publicul nostru prețuit, să experimentați ce înseamnă a trăi frânturi din trecutul orașului nostru în locațiile MMB, unde excelența academică, preocuparea pentru păstrarea și punerea în valoare a moștenirii istorice, și poate formarea caracterului, devin realitate. 

 

Vă aşteptăm cu mare drag! 

 

Dr. Adrian Majuru