Întâlnire cu pictorița Maria Jardă la Palatul Suțu

Muzeul Municipiului București invită publicul interesat să participe sâmbătă, 25 ianuarie 2020, ora 12.00, la conferința „Maria Jardă: Culoare, Natură, Sentimente. Întâlnire artist, public, istorici de artă”. Evenimentul are loc la Palatul Suțu (Bdul Ion C. Brătianu, nr. 2).

În continuarea seriei de evenimente adresate atât publicului cât și artiștilor contemporani, Secția de Artă a Muzeului Municipiului București vă așteaptă la acest eveniment pentru a descoperi un artist tânăr, continuator al picturii clasice: Maria Jardă.

Născută la 18.06.1981, la Paşcani, este absolventă a Universității Naționale de Arte din București, studii prelungite (licență și master) la Facultatea de Arte Plastice – Secția Pictură (Clasa Conf. Univ. Dr. Horea Paștină), 2016. Este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România. Deși foarte tânără, Maria Jardă a realizat foarte mult, într-un timp foarte scurt.

Despre aceasta, Giorgio Gregorio Grasso – profesor doctor, istoric și critic de artă din Italia spune: „Maria Jardă a reușit să îmbine harul de a picta cu un studiu atent și aprofundat asupra impresionismului și expresionismului, ultimul fiind preluat din ultimele lucrări ale lui Monet, în care sunt reprezentate renumite catedrale, lucru care o ajută și o deterrmină să atingă cu succes, acest ultim curent, ea reușind să transpună pe pânză nu numai imagini care încântă ochiul, ci și emoțiile pe care le simte în momentul în care recepționează peisajul”.

Plecând de la tematica expoziției Pinacotecii – „Natură moartă, natură vie”, împreună cu directorul adjunct al Secției de Artă – Elena Olariu și muzeograful Ana Maria Măciucă, participanții vor descoperi alături de artistă secretele picturii.

Discuția se va axa și asupra mijloacelor de exprimare plastică prin care comunică artistul, prin care transmite mesajele sale profunde, dar intens documentate, exprimate prin culoare şi formă, tuşe cromatice şi planuri.
Bilet de intrare: 10 lei.