„Hey, pisi!” – Un proiect de intervenție culturală pe tema hărțuirii stradale

Tu cum vezi universul hărțuirii stradale?

10 adolescenți au acceptat să-și pună arta în folosul unui răspuns. Alături de cinci artiste multidisciplinare – Elena Bolintiru, Alexandra Băbău, Dana Petre, Gabriela Harabagiu și Ilinca Prisăcariu, adolescenții pasionați de diferite exprimări artistice au explorat istoria lor personală și colectivă cu abuzul. Indiferent de vârstele sau orașele lor, hărțuirea stradală nu a fost o noutate pentru niciunul dintre ei – o realizare tristă, dar care a venit ca o confirmare a necesității acestei explorări.

Plecând de la situații personale și momente din memoria colectivă, fiecare a creat o lucrare originală care trimite la neputința în fața hărțuirii stradale. Afișarea lucrărilor în stradă închide cercul explorărilor personale și devine o încercare de a demonstra că strada poate fi și un loc în care să te simți ascultat și mai puțin singur.

Expoziție organizată cu susținerea Muzeului Municipiului București – Palatul Suțu.

„Hey, pisi!” este un proiect de intervenție culturală pe tema hărțuirii stradale, organizat de Asociația Jamais-Vu, în parteneriat cu Centrul FILIA, Asociația socio-culturală Make a Point și Muzeul Municipiului București.

Parteneri media: Liternet.ro, ELLE România, VICE România, SUB25, Pătratul Roșu

Proiectul „Hey, pisi!” este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.