Traseul tematic dedicat copiilor „Gânduri la comandă. De ce să știi ce înseamnă comunism, dictator, propagandă?”

„Gânduri la comandă. De ce să știi ce înseamnă comunism, dictator, propagandă?”

Traseu tematic dedicat copiilor pentru vizitarea expoziției „Între Gheorghe Gheorghiu-Dej și Nicolae Ceaușescu – Portretul comunist în colecțiile Muzeului Municipiului București”, de la Palatul Suțu

Muzeul Municipiului București lansează proiectul educativ – „Gânduri la comandă. De ce să știi ce înseamnă comunism, dictator, propagandă?” – un traseu tematic dedicat copiilor ce poate fi completat în expoziția „Între Gheorghe Gheorghiu-Dej și Nicolae Ceaușescu – Portretul comunist în colecțiile Muzeului Municipiului București”, de la Palatul Suțu.

Expoziția este un decupaj al perioadei comuniste prin aducerea în față a portretisticii acesteia, așa cum se găsește ea în colecțiile muzeului nostru. Traseul oferă ocazia micilor vizitatori să afle mai multe despre acest regim utopic, care și-a creat propria mitologie, propriile povești și eroi.

Copiii află ce a însemnat această perioadă din istoria noastră recentă și cum a funcționat propaganda ca instrument de manipulare. Pornind de la ideile propagate de comunism, vor afla cum au trăit părinții și bunicii lor, cum era la școală sau la paradele de 1 mai și 23 august, cine era Moș Gerilă sau care erau revistele adresate lor și cum arătau.

Dacă vreți să testați și voi acest traseu, vă invităm să vizitați expoziția de la Palatul Suțu deschisă până pe data de 30 iulie 2023.

Traseul poate fi completat în circa 40 de minute sub îndrumarea unui adult și poate fi ridicat de la Palatul Suțu, în expoziție (este gratuit), sau descărcat de pe site-ul #MMB aici -> DESCARCĂ TRASEUL.

Categoria de vârstă: 10+