Expoziția tematică „Aman în vizită la Aman. Picturi din colecția Pinacotecii București revin temporar în atelierul artistului”, la Muzeul Theodor Aman

Din 8 iunie 2023

Aman în vizită la Aman. Picturi din colecția Pinacotecii București revin temporar în atelierul artistului

Muzeul Theodor Aman propune, pentru anul 2023, organizarea expoziției Aman în vizită la Aman. Picturi din colecția Pinacotecii București revin temporar în atelierul artistului, care ar urma să aducă în atenția publicului 8 lucrări în ulei ale lui Theodor Aman din patrimoniul Pinacotecii București. Acestea au fost recent restaurate ori sunt în curs de restaurare și nu au mai fost expuse de multă vreme. La Muzeul Theodor Aman a fost prezentată, în anul 2020, pentru scurtă vreme (cca 2 luni), opera intitulată Portret de femeie (portretul mamei artistului), în cadrul expoziției Vizita bătrânei doamne.

Putem considera un eveniment notabil întoarcerea acestor lucrări, chiar dacă temporar, în locul creației lor, atelierul maestrului Aman, loc în care și-au început existența și pe care l-au părăsit, intrând în diverse colecții și ajungând în cele din urmă la Pinacoteca București. De asemenea, considerăm că trebuie să fructificăm șansa readucerii lor la viață prin recentul proces de restaurare de care au beneficiat.

Curator: Greta Șuteu, muzeograf Muzeul Theodor Aman, Secția Artă.