DIVANUL CU POVEȘTI. Ateliere creative pentru copii de 3-10 ani, la Muzeul Minovici

Programul creativ de educație culturală DIVANUL CU POVEȘTI, realizat de Asociația Artelier D și Muzeului Municipiului București, la Muzeul de Artă Populară dr Nicolae Minovici, propune o incursiune culturală în universul produselor și materialelor textile din patrimoniul Muzeului de artă populară Dr. Nicolae Minovici. Evenimentele vor fi organizate în zilele de sâmbătă – 10 și 17 noiembrie, începând cu ora 11.00.

„Explorăm senzorial și creativ lâna, cânepa și inul; descoperim sensurile cuvântului ”divan” și ale obiceiurilor constituite în jurul său; comentăm zicători și proverbe, dezlegăm ghicitori despre haine și plante textile.

Apoi luăm parte la spectacolul de teatru de păpuși ”Dănilă pe divan”, pe un scenariu după Ion Creangă și Ion Istrati, având ca temă prostia și creativitatea, hărnicia și lenea”, anunță organizatorii.

Activitatea este compusă din trei părți: traseu cu indicii în muzeu, spectacol de teatru și realizarea unor creații cu fire textile.

Programul se adresează atât familiilor, cât și grupurilor organizate, fiind recomandat pentru categoriile de vârstă 3-10 ani.

Taxa: 10 lei.

Copiii pot participa doar însoțiți.
Durata: 1 oră și jumătate
Rezervări: www.artelierd.wordpress.com