Descopera.ro – video reportaj despre Muzeul Storck

Casa Storck, locuinţa plină de nuduri încântătoare

O casă care rezistă de 105 ani, clădită de doi artişti mari şi îndrăzneţi pentru epoca lor, un sculptor şi o pictoriţă. Acesta este Muzeul Frederic Storck şi Cecilia Cuţescu-Storck, situat pe strada Vasile Alexandri din Capitală, la numărul 16, care adăposteşte, printre altele, o bogată colecţie de sculptură şi pictură murală.

„Această casă s-a născut la iniţiativa celor doi, construită între 1911 – 1913 de către arhitectul Alexandre Clavel, dar la  instrucţiunile stricte ale celor doi. Pentru că au contribuit, mai ales Frederic, în ceea ce priveşte ancadramentul şi decoraţiile casei, iar Cecilia pe parcurs cu decoraţia interioară”, a declarat într-un interviu video pentru Descoperă Ana Maria Măciucă, istoric de artă şi muzeograf Muzeul Frederic Storck şi Cecilia Cuţescu-Storck.

Articolul integral poate fi citit aici:

https://www.descopera.ro/case-de-poveste/17420324-casa-storck-locuinta-plina-de-nuduri-incantatoare-proprietarii-un-mare-sculptor-si-o-mare-pictorita-foloseau-ca-modele-tiganci-tinere-sunt-niste-povesti-interesante-despre-aceste-fete