Cuvinte și gânduri care ne inspiră

De-a lungul vremii, cărțile noastre de onoare sunt martore ale trecerii vizitatorilor prin toate muzeele și casele memoriale deschise ale Muzeului Municipiului București. Unele mărturii sunt oferite însă și pe paginile de Facebook. Publicăm mai jos câteva astfel de recomandări care ne-au umplut inimile de bucurie. Sunt gânduri și cuvinte care ne inspiră și ne încurajează. Ne-au ajutat și ne ajută să înțelegem că suntem pe drumul cel bun.

Georgeta Ion: „Palatul Șuțu este un lăcaș cultural care ne încântă nu numai prin expoziția sa permanentă privind istoria și devenirea Bucureștiului, ci și prin expozițiile de pictură, conferințele și dezbaterile pe diverse teme (istorie, literatură, arhitectură, etc) precum și prin minunatele concerte și manifestări artistice pe care le găzduiește, permițând promovarea și încurajarea tinerelor talente. Este un loc în care vin întotdeauna cu plăcere și din care plec mai bogată din punct de vedere cultural și spiritual”.

Anna Preuss: „A welcoming, warm, and wondrous museum (Palatul Suțu)”.

***

Dan Vioreanu:Am vizitat Muzeul Nicolae Minovici după ce, de-a lungul anilor, copil fiind, treceam cu mașina pe lângă această casă misterioasă ce stătea la intrarea în oraș.

Casă este decent renovată, momentan găzduiește expoziția dedicată fraților Minovici.

Am ales vizita cu ghid și am fost plăcut impresionați de căldură, erudiția și vastele cunoștințe ale domnișoarei ghid. Grădina casei este superbă și merită ea însăși un răgaz de câteva clipe. O să revenim cu siguranță”.

***

Maria Lara Haner: „The Museum Victor Babes gives a bit of a vibe of how Romanian medical world was shaped at Prof. Babes times. Having most of the important documents and items,it holds a great tribute for the great professor and inventor. If you are interested in medicine,this is a good stop for you in Bucharest! More interactive things for English speakers, or at least a short English movie could be recommended 🙂 thank you for the hospitality!”

***

Irina Movilă, actriță: „Minune de loc. Minune de Oameni! Minune de Susținere! (despre Casa Filipescu-Cesianu)

Ingrid Schultz: „Am vizitat Casa Filipescu-Cesianu și am rămas profund impresionată. Muzeu este impropriu spus pentru că, odată ce intri în povestea exponatelor acompaniate de texte excepțional redactate, descoperi atmosfera urbană a Bucureștiului din La Belle Epoque într-o casă. Îl recomand cu căldură. Personalul este foarte prietenos și bine documentat”.

***

Victor Ioan Bădescu: „Muzeul Tehodor Aman, un muzeu și un artist plin de surprize – personalul foarte bine pregatit – casa prinde viață cu ajutorul lor”.

Florin Badiu : „Ne-am dus într-o duminică la Muzeul Theodor Aman cu gândul că sigur e ceva frumos, dar nu e vreun muzeu de vizitat în nustiucâte ore, doar e o casă. Am plecat de acolo după aproape două ore, așa de multe a avut să ne povestească doamna ghid. Este un loc deosebit care trebuie văzut. Este și în mijlocul orașului, între Universitate și Română, aproape de Ateneu, deci se ajunge foarte ușor acolo.

***

Elisabeta Radu: „Am vizitat Muzeul Frederic Storck și Cecilia Cuțescu Storck și mi-a plăcut. O familie de artiști care și au pus amprenta în arta românească.

Alexandra Ionescu: „Lovely art museum, many precious little gems – a place that makes you dream and hope!”