„Crossroads – A Time-lapse of Bucharest” la Palatul Suţu

Anaid Art Gallery București – prezintă expoziţia „Crossroads – A Time-lapse of Bucharest” semnată Mihai Florea la Muzeul Municipiului Bucureşti – Palatul Suţu (Bd. I.C. Brătianu, nr.2)

Vineri, 8 iulie 2022, între orele 18:00 – 21:00 va avea loc în holul Muzeului Municipiului Bucureşti – Palatul Suţu – Bd. I.C. Brătianu, nr.2 –  vernisajul expoziţiei personale Crossroads – A Time-lapse of Bucharest” semnată de Mihai Florea, curator Diana Dochia.

Expoziţia va putea fi vizitată de publicul larg în perioada 8 iulie – 28 august 2022, de miercuri până duminică între 10:00 – 18:00 în holul Muzeului Municipiului Bucureşti – Palatul Suţu – Bd. I.C. Brătianu, nr.2. Proiectul expoziţional „Crossroads – A Time-lapse of Bucharest” este susţinut de Anaid Art Gallery în parteneriat cu Muzeul Municipiului Bucureşti.

Mihai Florea este absolvent al Universităţii de Arte Bucureşti, Facultatea de pictură, clasa prof. Petru Lucaci şi al unui master în acelaşi domeniu. Cu o bogată activitate expoziţională începută încă din 2011, artistul a avut o serie de expoziţii personale, atât în Bucureşti, cât şi în New York şi Berlin, două centre importante ale artei contemporane.

Seria de picturi “Crossroads” imaginează un oraş într-un prezent continuu, în care elemente din trecut se întrepătrund cu elemente din prezent. Peste clădirile emblematice ale oraşului Bucureşti – arcul de triumph, teatrul, muzeul de istorie – se suprapun personajele feminine decupate din epoci şi istorii diferite pentru a sublinia coexistenţa unui set ipotetic de universuri multiple posibile care alcătuiesc întrega realitate.

Cele 12 personaje feminine, din lucrări, sunt integrate în peisajul bucureştea, fiind însoţite de diverse mijloace de locomoţie. Istoriile paralele capătă, din ce în ce mai mult sens, în cadrul unui naratv epic trunchiat, în care fragmentul, secvenţa, momentul devine mult mai important în economia lucrării, decât istoria în sine a locului. Mihai Florea nu este interesat să surprindă adevărul istoric, sau o epocă în sine; artistul este mult mai interesat să contopească istorii personale, fragmente de timp, de clădiri, de locuri şi spaţii.

Cele 12 lucrari, realizate în perioada 2021-2022 sunt pictate ca un montaj fotografic creeând un Bucureşti atemporal şi fluid.

Modul de expunere va fi sub forma unei hărţi mentale desemnată de traseul structuriilor din lemn, ce urmează traiectoria drumurilor la răscruce, pe care vor fi expuse cele 12 lucrări. Conceptul design-ului expoziţional este gândit de arh. Ana Dochia. Picturile vor prinde viaţă prin intermediul QR codurilor ce le însoţesc, în care vizitatorul va descoperi varianta animată 2D a lucrărilor.

Pentru informaţii suplimentare vă rugăm să accesaţi www.anaidartgallery.com sau să ne contactaţi pe adresa de e-mail: info@anaidartgallery.com.

Curator: Diana Dochia