Conferință de joi cu designerul Radu Comșa

Muzeul Municipiului București invită publicul interesat să participe joi, 10 octombrie 2019, ora 18.30, la conferința „Școala de pictură de la Baia Mare”. O abordare inedită, susținută de Radu Comșa, la Palatul Suțu (Bdul Ion C. Brătianu, nr. 2). Coordonator: Cătălin D. Constantin.


Designer de obiect, laureat al unor premii internaționale de design, Radu Comșa este în prezent conferențiar universitar la Facultatea de Arte Decorative și Design a Universității Naționale de Arte UNARTE. A expus în țară, anual, în cadrul grupului Ziarului Neconvențional fondat de pictorița Paula Ribariu, și în străinătate, la Londra, la Victoria&Albert Museum și la 100%Design, la Milano la Triennale și la pavilionul Designersblock din cadrul Milano Design Week.


Publică pe teme de arhitectură, cultură urbană, design și arte vizuale în „Arhitectura”, „Zeppelin”, „Cultura” și „Observator Cultural”.


Școală, colonie a artiștilor, patrimoniu clasic sau brand permanent al vocației plastice, Baia Mare are o rezonanță aparte în pictura europeană și nu numai. Această întâmplare de-o vară devenită o instituție sui-generis a culturii central europene nu a fost lipsită de controverse de-a lungul existenței sale, chiar și durata fenomenului fiind un subiect de dezbateri aprinse. Radu Comșa vă propune o perspectivă inedită, aceea a unui parcurs subiectiv, care pune în prim plan pasiunea, fără patimi colaterale. Ceea ce poate revela detalii până acum trecute cu vederea, cum ar fi ancorarea, până la obsesie, într-un detaliu arhitectonic. Legătura cu India ilustrează anvergura instituției, iar natura umedă în plein-air și curajul unor profesori devin argumente pentru o filiație directă cu cromatica picturii românești postbelice.


Intrare – 10 lei. Biletele se pot cumpăra în ziua conferinței de la standul de bilete al Palatului Suțu.


Eveniment organizat de Primăria Municipiului București prin Muzeul Municipiului București.


Următoarea conferință de joi*** 17 octombrie 2019, ora 18.30, „Peregrinări prin Balcani”. Conferință și expoziție de acuarele de prof. arh. Vasile Marcu. Coordonator: Cătălin D. Constantin / se va susține la Casa Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei, nr. 151).