COLECȚIA MUZEULUI MEMORIAL „GHEORGHE TATTARESCU”

Colecția uneia dintre cele mai importante personalități ale artei și istoriei artei românești- Gheorghe Tattarescu (1820-1894). Acesta împreună cu Theodor Aman (1831-1891) sunt întemeietorii Școlii de Belle-Arte din București (1864). Muzeul Municipiului București este deținătorul ambelor colecții, fiind depozitorul cu mândrie a unui tezaur memorialistic important nu numai pentru București și bucureșteni, ci și pentru români în genere.

Gheroghe Tattarescu este un reformator al artei românești, prin maniera de pictură pe care o introduce, dar și un susținător al noilor talente, chiar și în cele mai nefericite momente. Colecția pe care o deținem păstrează memoria autorului și a admosferei în care artistul s-a desfășurat. Din 1953 colecția a fost deschisă către public fiind îmbogățiță de două donații făcute de Georgeta Wertheimer-Ghika și Michaela Eleutheriade.

Muzeul păstrează amprenta pusă de fondatorul său dorind să fie unul ce inspiră și reformează suflete, susținind noutatea, oferind un exemplu a ceea ce a însemnat fundamentul modernității românești. În momentul de față casa se află în proces de conservare, urmând să intre în restaurare și reconsolidare în cel mai scurt timp.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *