COLECŢIA „ARTĂ DECORATIVĂ – PORŢELAN

Colecţia: „Sticlă, porţelan şi ceramică” cuprinde 4.747 piese, valoroase din punct de vedere artistic şi istoric, reprezentative pentru secolele XIX și XX.

Remarcabile sunt porţelanurile de Sevres, Meissen şi Alt Wien, cu un vădit caracter decorativ, dar, în unele cazuri, și utilitar. Dintre acestea un loc special îl au cele cu stema Principatelor Unite şi deviza: „Toţi în Unu” (serviciu de pahare, bombonieră cu capac şi platou); cele purtând stema familiei Suţu (serviciu de pahare, carafă, farfurii, farfurioare şi bombonieră); obiectele cu stema familiei Hohentzollern (cană); farfuria cu stema regală şi stemele judeţelor României; farfurii cu monograma şi coroana A.I. Cuza; serviciul de masă atribuit familiei Cantacuzino; piesă decorativă în caseta originală atribuită reginei Maria şi farfuria cu portretul lui Mihail Kogălniceanu.

În ceea ce priveşte faianţa, remarcabile sunt vasele, platourile, farfuriile şi castroanele producţie a atelierelor fabricilor din Anglia, comenzi speciale făcute cu ocazia unor evenimente istorice, cu figuri princiare, regale, şi scene de luptă. Alături de acestea amintim faianţa provenind din Italia, Spania şi Olanda.

Deosebită este piesa decorativă ce reprezintă un candelabru din porţelan Meissen format din 4 piese, din sec. XVIII.

(2) Comments

  • Larion Larion 11/11/2018 @ 18:59

    Buna ziua…ma intereseaza sa stii daca aveti posibilitatea de a putea face o evaluare la mai multe piese din portelan chinezesc fabricat intre anii 1735-1790 si la cateva piese DELFT fabricat intre anii 1870-1930…va multumesc si astept un raspuns

    • Radu Eliana 16/11/2018 @ 19:16

      Buna ziua, pentru evaluarea acestor piese va recomandam sa consultati o casa de licitatii, nu avem un expert pe piese din portelan chinezesc. Va multumim!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *