„Călătoria lui Puf dinspre soare-răsare spre soare-apune” – Traseu tematic pentru copii în expoziția „Orient versus Occident” de la Palatul Suțu

„Călătoria lui Puf dinspre soare-răsare spre soare-apune”

Traseu tematic pentru copii în expoziția „Orient versus Occident” de la Palatul Suțu

Muzeul Municipiului București lansează proiectul educativ – „Călătoria lui Puf dinspre soare-răsare spre soare-apune” – un traseu tematic dedicat copiilor ce poate fi completat în expoziția „Orient versus Occident”, de la Palatul Suțu. Expoziția prezintă o amplă selecție de opere de artă din bogata colecție a Pinacotecii București, iar traseul oferă micilor vizitatori prilejul de a călători în voie pe căile bătătorite de pictorii români în căutarea de subiecte exotice.

Personajul principal al traseului, Puf, decide într-o bună zi că trebuie să își ia zborul din cuibul cald și sigur pentru a descoperi lumea largă. Curajosul Puf face așadar o lungă călătorie, din Orientul Mijlociu, până în Balcani, ajunge apoi în Franța și Italia, pentru a face ultima oprire tocmai în Venezuela. Un drum care îi dezvăluie multe lucruri neștiute și îi dă ocazia să cunoască oameni și obiceiuri, locuri și monumente celebre.

Suntem convinși că și pe micii noștri vizitatori călătoria lui Puf îi va face să viseze la lumea largă și îi va iniția tototdată în fascinația pe care astfel de locuri exotice a exercitat-o asupra artiștilor români.

Dacă vreți să testați și voi acest traseu și să vă antrenați zborul imaginației, vă invităm să vizitați expoziția de la Palatul Suțu deschisă până pe data de 28 august 2022.

Traseul poate fi completat în circa 40 de minute sub îndrumarea unui adult și poate fi ridicat de la Palatul Suțu, în expoziție (este gratuit), sau descărcat de pe site-ul #MMB anterior vizitei.

Categoria de vârstă: 7+

Format .pdf (când dați print, selectați original size A4, paper size A4, Print type – Booklet, apoi print on both sides, flip on short edge, portrait. Puteți suprapune paginile, le împăturiți și le capsați la mijloc pentru a face broșura):

Brosura format pdf.