„Călătoria lui Puf la țară” – Traseu tematic pentru copii în expoziția „Lumea satului în pictura românească” de la Palatul Suțu

„Călătoria lui Puf la țară”

Traseu tematic pentru copii în expoziția „Lumea satului în pictura românească” de la Palatul Suțu

Muzeul Municipiului București lansează proiectul educativ – „Călătoria lui Puf la țară” – un traseu tematic dedicat copiilor ce poate fi completat în expoziția „Lumea satului în pictura românească”, de la Palatul Suțu.

Expoziția prezintă o amplă selecție de opere de artă din colecția Pinacotecii București, iar traseul oferă micilor vizitatori prilejul de face o călătorie în timp prin satul românesc de altădată.

Traseul continuă seria de călătorii ale personajul Puf, cel care călătorise dinspre soare-răsare spre soare-apune și prin operele expoziției „Orient versus Occident”.

De astă dată, Puf se întoarce în crângul natal, dar până ajunge la destinație are prilejul să arunce o privire asupra lumii satului și să descopere peisaje rurale, interioare de gospodării ţărăneşti cu „recuzita” lor specifică, scene de familie şi ocupaţii tradiţionale, elemente de costum popular, ceramică etc.

Dacă vreți să testați și voi acest traseu și să vă antrenați zborul imaginației, vă invităm să vizitați expoziția de la Palatul Suțu deschisă până pe data de 20 august 2023.

Traseul se adresează atât familiilor, cât și cadrelor didactice și poate fi completat în circa 45 de minute sub îndrumarea unui adult.

Traseul trebuie descărcat de pe site-ul #MMB anterior vizitei sau poate fi ridicat gratuit de la standul de bilete al Palatului Suțu, făcând o solicitare în acest sens cu cel puțin trei zile lucrătoare în avans pe adresa educatie@muzeulbucurestiului.ro, precizând pentru câți copii/ elevi doriți să fie printat.

Categoria de vârstă: 7+

Indicații de printare a traseului: Format pdf. (când dați print, selectați original size A4, paper size A4, Print type – Booklet, apoi print on both sides, flip on short edge, portrait. Puteți suprapune paginile, le împăturiți și le capsați la mijloc pentru a face broșura).

Dați click aici pentru a descărca broșura format pdf.