Atelierele STRACHINA ALBASTRĂ

Program de educație culturală și creativitate la Muzeul de Artă populară Dr Nicolae Minovici, pentru 3-10 ani

Observăm frumoase străchini albastre și discutăm despre utilizarea străchinilor și ulcioarelor, despre lut și olărit, despre rețete și alimente în satul tradițional românesc.  Ce rețete s-au păstrat și cum folosim ingrediente de demult în rețete de azi ? Vom afla explorând împreună.

După un traseu prin muzeu, cu indicii din zicători și proverbe,  privim un scurt material documentar și facem popas la masa cu jocuri senzoriale despre mâncăruri. Apoi, cu păpuși de teatru, vom spune interactiv și postmodern, povestea Strachina cu sarmale, după Capra cu trei iezi, de Ion Creangă. În ultima parte a atelierului modelăm și decorăm animale și păsări.

Pentru familii cu copii, atelierul Strachina albastră se organizează în ziua de sâmbătă 25 august, ora 10.00.

Atelierul durează o oră și jumătate. Poate fi concentrat la o oră și adaptat pentru grupuri din grădinițe.

Modulul Strachina albastră face parte din Programul ”Oul, strachina și divanul”, care își propune valorificarea patrimoniului Muzeului de Artă populară Dr. Nicolae Minovici și cunoașterea artei și culturii tradiționale de către  publicul tânăr și de către familiile cu copii de vârstă preșcolară și școlară primară.

Programul este realizat de Asociația Artelier D în parteneriat cu Muzeul Municipiului București / Muzeul Dr. Nicolae Minovici. Atelierele sunt susținute de Daniela Mișcov și Despina Hașegan.

Detalii despre concept aici

Taxa : 10 lei/persoană.

În cazul grupurilor organizate, însoțitorii au acces gratuit.