Ateliere pentru copii – „Tainele olăriei preistorice”

Respectând toate măsurile care se impun, Muzeul Municipiului București propune un nou modul de ateliere de olărit la Muzeul George Severeanu.
Muzeul George Severeanu invită copiii cu vârste între 7 și 14 ani să participe în luna septembrie la activitatea „Tainele olăriei preistorice”.
Vasile Opriș, Alina Streinu și Adriana Roșca, coordonatorii proiectului, propun o incursiune în viața oamenilor din preistorie prin intermediul unei experiențe directe cu un meșteșug de bază din istoria omenirii: olăritul.

Inspirați de obiectele din colecția doctorului George Severeanu, vase și figurine din lut care au între 7500 și 3500 de ani vechime, participanții descoperă diverse tehnici de modelaj din trecut, decorează obiectele prin incizii sau pictură și apoi participă la arderea acestora în cuptor. La final, fiecare mic olar pleacă acasă cu propriile creații.
Participarea se face numai pe bază de înscriere și conform categoriei de vârstă indicată în descriere.

Categoria de vârstă: 7-14 ani. Taxă participare: 20 lei/modul (fiecare etapă este obligatorie și costă 10 lei).

Pentru înscrieri și detalii, părinții sunt rugați să trimită un e-mail la adresa educatie@muzeulbucurestiului.ro. Înscrierile se fac de luni până vineri, în intervalul orar 10.00 – 15.00, în limita locurilor disponibile (maximum 10 copii la un atelier) și respectând reguli sanitare speciale (detalii aici – http://muzeulbucurestiului.ro/redeschiderea-muzeului-municipiului-bucuresti/).

În luna septembrie, atelierul este structurat în două etape, a câte două ore fiecare, în zile diferite, după cum urmează:
Modulul I (9 și 11 septembrie 2020)

Miercuri 9 septembrie 2020, 10.00-12.00, Etapa I: modelarea vaselor și a obiectelor din lut, folosind tehnici preistorice și ustensile din lemn și tulpină de trestie.
Vineri 11 septembrie 2020, 10.00-12.00, Etapa II: decorarea vaselor prin pictură și apoi arderea în cuptorul electric (la o distanță de două zile față de Etapa I pentru a permite uscarea vaselor).