Ateliere pentru copii “Lada la mine, cheia la tine”

ATELIERE PENTRU COPII “LADA LA MINE, CHEIA LA TINE”

Invităm copiii de 6-9 ani la o serie de ateliere mai puțin obișnuite, de “îmblânzit lighioane”, la Muzeul Nicolae Minovici.

“Lighioanele” se găsesc în Lada Sfintei Vineri, o instalație interactivă creată de Asociația Da`DeCe în colaborare cu Muzeul Municipiului București, în cadrul proiectului ”Afară/ Înăuntru”, finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul acesta continuă demersuri începute de Asociația Da`DeCe în urmă cu doi ani de deschidere a muzeelor către familii și copii – ca vizitatori independenți.

Lada fermecată pe care urmează să o exploreze copiii este asemenea celei pe care o avea Sfânta Vineri în basmele de demult. Aceasta conține câteva animale care trebuie îmblânzite, nu prin hărnicie, ci prin 5 jocuri și 5 povești fermecătoare. Vom începe atelierul cu o scurtă vizită în muzeu pentru a afla mai multe despre datinile și credințele populare care ne-au inspirat în crearea Lăzii Sfintei Vineri, despre viața la țară, despre simboluri și tradiții astăzi uitate.

Atelierele au loc duminică, 27 septembrie, între orele 10.30 – 11.30, respectiv 13.00 – 14.00.

Participarea la ateliere este gratuită. / Categoria de vârstă: 6-9 ani.

Pentru înscrieri și detalii, părinții sunt rugați să trimită un e-mail la adresa educatie@muzeulbucurestiului.ro.

 

 

 

 

 

 

 

 

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.