Agerpres. Multe cartiere bucureștene și-au luat numele de la fostele vetre sătești din jurul orașului

De Zilele Bucureștiului, Adrian Majuru, manager al Muzeului Municipiului București, a acordat Agerpres un interviu despre istoria orașului, evoluția locuitorilor săi și denumirile cartierelor, legate mai ales de evoluţia aşezărilor din jurul oraşului.

„Au fost atâtea întâmplări care au legat spaţii care s-au dezvoltat nu numai în jurul legendelor, dar au atras şi o populaţie care dorea să se profesionalizeze şi nu să rămână doar în domeniul rural, ca săteni sau şerbi, până dincolo de 1907. Şi atunci, oraşul era o poartă de eliberare, printr-o profesie. Iar toate vetrele acestea de sate, din preajma Bucureştiului, până să se lipească de oraş, au fermentat profesional această populaţie şi au pregătit-o, mai ales a doua generaţie, copiii care se nasc din părinţi care le colonizează”, a declarat Adrian Majuru pentru AGERPRES​.

Istoricul afirmă că denumirea multor cartiere din Bucureşti este legată de vechile vetre săteşti „care au fost, apoi, prin urbanizare, topite în târgul medieval şi în oraşul modern”.

Întregul articol aici:
https://www.agerpres.ro/cultura/2019/09/21/bucuresti560-multe-cartiere-bucurestene-si-au-luat-numele-de-la-fostele-vetre-satesti-din-jurul-orasului–373228