• iunie 30, 2018 - 19:00

Ziua Asteroidului – Prezentarea de astronomie „Impact cu asteroizii. Care sunt șansele?”, la Palatul Suțu

Sâm 30 iun. 19:00 – 20:00
Palatul SuțuBulevardul Ion C. Brătianu 2, București 030167, Romania 
 

afis astronomie 30 iunie

Muzeul Municipiului București vă invită la prezentarea de astronomie „Impact cu asteroizii. Care sunt șansele?”, desfășurată la Palatul Suțu în ziua de sâmbătă, 30 iunie 2018, ora 19.00, cu ocazia Zilei Asteroidului. Cu: Adrian Șonka.

Ziua Asteroidului este un eveniment recunoscut de Organizația Națiunilor Unite și organizat anual cu scopul de a atrage atenția asupra asteroizilor și a modalităților în care Pământul poate fi protejat de un posibil impact periculos.

Ziua Asteroidului are loc pe data de 30 iunie în fiecare an pentru a aminti de cel mai mare impact cu un asteroid din istoria documentată, evenimentul din Siberia – Tunguska, care a devastat peste 2000 km pătrați, reprezentând dimensiunea unui oraș de dimensiuni mari. (ROSA)

Peste 15.000 de asteroizi din sistemul solar au traiectorii care îi aduc în apropierea Pământului, iar multe corpuri cerești poartă amprentele a milioane de ciocniri devastatoare. În prezentarea noastră vom vedea câți asteroizi s-au descoperit până în prezent, câți ne amenință planeta și ce s-ar întâmpla dacă unul dintre ai ar avea GPS și ar cădea într-un loc binecunoscut din București.

Eveniment organizat de Primăria Municipiului București prin Muzeul Municipiului București.