• iunie 15, 2018 - 19:00

Vernisajul expoziției Hello my Name is Bucharest – 100 Years of Urban History la Berlin

Vin 15 iun. 19:00 – 20:00
RKI GalerieReinhardtstraße 14, 10117 Berlin, Germany 
 

afis berlin

Muzeul Municipiului București vă invită la vernisajul expoziției Hello my Name is Bucharest – 100 Years of Urban History, desfășurat la Berlin în ziua de vineri, 15 iunie 2018, ora 19.00, la galeria ICR Berlin (Rumänische Kulturinstitut Berlin, Reinhardtstraße 14, 10117).

Expoziția Hello my Name is Bucharest – 100 Years of Urban History, organizată de Institutul Cultural Român din Berlin în parteneriat cu Muzeul Municipiului București și curatoriată de Dan Pîrvulescu, directorul adjunct al muzeului, este cel de-al doilea proiect expozițional prezentat în cadrul festivalului Make City. Cele 28 de fotografii de epocă vor fi prezentate în spațiul expozițional al galeriei ICR Berlin în perioada 15 iunie – 13 iulie 2018. Expoziția de fotografie prezintă o călătorie prin secolul XX, care își propune să evidențieze evoluția arhitecturii și dezvoltarea urbanistică a capitalei României. În prezent, modul în care dorim să locuim, precum și aspirația fiecăruia pentru locuința ideală, sunt tributare secolului XX, reușitelor sau experimentelor eșuate ce au avut loc în ultima sută de ani. Orașele sunt în continuă mișcare. București este orașul vitezelor simultan diferite și totodată un oraș care trăiește ambivalent. A avut și foarte mult de suferit, dar a știut întotdeauna să-și recâștige liniștea și bucuria de a trăi. Și astăzi Bucureștii continuă să fie la confluența unor zone culturale variate.

În această lună Institutul Cultural Român din Berlin marchează Centenarul Marii Uniri printr-o serie de proiecte dedicate orașului București. Este vorba de două expoziții de fotografie, Hello my Name is Bucharest – 100 Years of Urban History și Mobile Churches, prezentate în cadrul celei de-a doua ediții a festivalului berlinez de arhitectură Make City (14.06-1.07) și concertul duoului francez Nathalie Joly (voce) și Thierry Rocque (acordeon), ce evocă atmosfera muzicală a „micului Paris“ interbelic.