• mai 17, 2018 - 10:00

Vernisajul expoziției București-Leipzig-Lipscani: O poveste europeană, la Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București

Joi 17 mai 10:00 – 11:00
Camera de Comerț și Industrie a Municipiului BucureștiStrada Ion Ghica 4, București 030167, Romania 
 

tr

Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București (CCIB) și Muzeul Municipiului București au plăcerea de a vă invita joi 17 mai 2018, la ora 10:00, la sediul CCIB din strada Ion Ghica nr. 4, sector 3, la vernisajul expoziției București-Leipzig-Lipscani: O poveste europeană.

Expoziția va fi inaugurată de președintele Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București, prof. univ. dr. Sorin Dimitriu, și de managerul Muzeului Municipiului București, dr. Adrian Majuru.

Expoziția găzduită de Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București conține un număr de 43 de panouri fotografice ce readuc în prim plan viața economică dinamică a Bucureștiului de altă dată, animată de negustorii lipscani. Activitatea lor avea să contribuie la primele etape ale dezvoltării păturii de comercianți bogați care au pus apoi și bazele Camerei de Comerț și Industrie București. Evenimentul subliniază recuperarea istoriei legăturilor comerciale între București și Leipzig, precum și sincronizarea etapelor formării economiei românești moderne cu marile tendințe și practicile europene.

Expoziția găzduită în sediul istoric al CCIB, în care a funcționat incă de la înființare și Bursa de Valori, se înscrie în cadrul manifestărilor organizate de Camera bucureșteană pentru a marca 150 de ani de activitate neîntreruptă.

Proiectul expozițional realizat de Muzeul Municipiului București, cu sprijinul Primăriei Municipiului București, este adus în premieră în România, după ce a fost prezentat pentru prima oară publicului la începutul acestui an la Leipzig, în Germania.

În speranța că veți da curs invitației noastre, vă mulțumim anticipat și vă rugăm să confirmați participarea la adresa de email cristina.serbanescu@ccib.ro sau la tel. 0730 990 764, Cristina Serbănescu.