• iunie 04, 2018 - 18:00

Lansarea proiectului WWW.SAECULARIA.RO la Palatul Suțu

Lun 4 iun. 18:00 – 19:30
Palatul SuţuBulevardul Ion C. Brătianu 2, București 030167, Romania 
 

afis-lansare-saecularia-page-001

Lansarea proiectului WWW.SAECULARIA.RO

Luni 4 iunie 2018, la ora 18:00 vă invităm la lansarea proiectului Saecularia.ro, găzduită de Muzeul Municipiului București, la Palatul Suțu.

Invitați:

FLORENTINA NIȚU, decan Facultatea de Istorie, Universitatea București

GABRIEL MOISĂ , prodecan Facultatea de istorie, Universitatea din Oradea

AUREL ȘTEFANACHI, director Tipo Moldova, Iași

Împlinirea a 100 de ani de la crearea României Mari trece oarecum neobservată în spațiul public românesc – din acest motiv s-a născut proiectul anunțat. Suntem deschiși către orice fel de colaborare cu alte proiecte independente care au ca scop promovarea Centenarului României.

Saecularia.ro este un proiect online destinat popularizării evenimentelor anului 2018 închinate împlinirii a 100 de ani de la unirea românilor. Platforma online Saecularia.ro intenționează să se constituie într-un punct de referință în spațiul virtual pentru reflectarea evenimentelor legate de Centenarul României, popularizarea cărților, filmelor și altor inițiative legate de acest moment.

În același timp proiectul va aduce în spațiul public cât mai multe materiale fotografice, video și documente de arhivă care sunt mai puțin cunoscute și care pot descrie mai bine evenimentele anului 1918.

Principalele obiective ale proiectului Saecularia.ro pot fi rezumate astfel:

– să popularizeze în spațiul online cât mai multe imagini fotografice din anul 1918, în acest scop desfășurându-se o cercetare în arhive pentru identificarea a cât mai multe fotografii inedite sau puțin cunoscute;

– să aducă în spațiul online fotocopii ale cât mai multor documente de arhivă legate de evenimentele anului 1918;

– să promoveze o implicare cetățenească în contextul aniversării a 100 de ani de la unirea românilor, în acest sens va fi organizat un concurs prin care participanții să fie încurajați să fotografieze monumente dedicate Primului Război Mondial din localitățile lor, participanții urmând să fie premiați cu cărți închinate anului 1918;

– să țină o cronică periodică dedicată evenimentelor și volumelor dedicate anului 1918

Mai multe detalii pe www.saecularia.ro. Așteptăm propunerile de colaborare din partea oricăror persoane sau asociații interesate.

George Damian

Coordonator proiect Saecularia.ro