• mai 10, 2018 - 18:30

Conferința „Cimitire evreiești din Bucovina și Moldova de nord” la Palatul Suțu

Joi 10 mai 18:30 – 19:30

felicia waldman.JPG

Muzeul Municipiului București – Palatul Suțu vă invită în ziua de joi, 10 mai 2018, ora 18.30, la Conferința „Cimitire evreiești din Bucovina și Moldova de nord”, cu Felicia Waldman.

Coordonare conferințe: Cătălin D. Constantin

Dr. Felicia Waldman este conferențiar universitar la Facultatea de Litere, Universitatea din București, coordonator al Centrului de Studii Ebraice și editor al revistei academice Studia Hebraica. Este Profesor Afiliat la Universitatea din Haifa, visiting professor la Universitatea de Stat din Milano, Universitatea Paul Valery din Montpellier și Universitatea “Al. I. Cuza” din Iași, și profesor invitat la Institutul Diplomatic Român din București. Domeniile ei de expertiză includ misticismul evreiesc, educatția despre Holocaust și patrimonial evreiesc din România. A publicat 4 cărți și peste 30 de articole și a co-editat 3 volume pe aceste teme. Pe parcursul ultimilor 18 ani a coordonat 12 proiecte internaționale de cercetare a istoriei evreilor români și patrimoniului evreiesc din România și a fost invitată să prezinte materiale la peste 70 de conferințe internaționale. Este Adjunct al Șefului Delegației României la International Holocaust Remembrance Alliance și câștigător al Premiului “Al. Safran” 2014 pentru cartea Romania, Israel, France: Jewish Trails, Volume in Honor of Professor Carol Iancu, Editura Universității din București, 2014 (22 contribuții în română și engleză) și Roumanie, Israel, France: parcours juifs. Hommage au professeur Carol Iancu, Honore Champion, Paris, 2014 (34 contribuții în franceză) (ambele co-editate cu Danielle Delmaire și Lucian Zeev Herșcovici).

Dacă distanța nu vă permite să participați, vă invităm să urmăriți conferința în timp real pe site-ul Muzeului Municipiului București, la secțiunea intitulată LIVE STREAM.

Intrarea: 10 lei. În preţul biletului este inclusă vizitarea Palatului Suțu, în termen de 30 de zile.

Următoarea conferință de la Palatul Suțu:

Joi, 24 mai 2018, ora 18.30, Conferința „Restaurarea conacului de la Ghergani”, studiu de caz, cu arh. Ovidiu Serghe.

Eveniment organizat de Primăria Municipiului București prin Muzeul Municipiului București.