• februarie 22, 2018 - 18:30

Conferința „Bucureștiul muzeelor pierdute: Pinacoteca Municipiului București” la Palatul Suțu

Joi 22 febr. 18:30 – 19:30

afis conf 22 feb

Muzeul Municipiului București – Palatul Suțu vă invită la la cel de-al doilea eveniment din anul 2018 din seria de conferințe organizate în zilele de joi.

Joi 22 februarie 2018, ora 18:30, conferința „Bucureștiul muzeelor pierdute: Pinacoteca Municipiului București”, cu Delia Marinescu, Coordonatorul Secției de Artă a Muzeului Municipiului București

Bucureștiul muzeelor pierdute: Pinacoteca Municipiului București este o conferință în cadrul ciclului de conferințe ținute în ultima zi de joi a lunii de unul dintre specialiștii Muzeului Municipiului București. În acest caz, prezentarea va urmări istoria unui instituții de Artă ce se naște în perioada intebelică și continuă și astăzi. Pinacoteca Municipală este o colecție de artă aparte, unică în peisajul instituțional artistic bucureștean ce are un traseu foarte interesant și foarte greu.

O istorie de 85 de ani în care nu doar timpul s-a cumulat, ci și evenimentele, momente de glorie, momente de cumpănă, momente ce merită depănate. Așa încât, ne întrebăm astăzi, cum am ajuns aici? Iată întrebarea fundamentală a conferinței.

Vă așteptăm cu drag să audiați o poveste ce face parte din istoria Bucureștiului și istoria noastră, a bucureștenilor.

Drd. Delia Marinescu, Coordonator Secție Artă

Intrarea: 10 lei

Cu ocazia acestei conferințe, expoziția „București – de la urbea patriarhală la capitala marilor înfăptuiri” se va prelungi până la ora 21.00.

Eveniment organizat de Primăria Municipiului București prin Muzeul Municipiului București.