• mai 03, 2018 - 18:30

Conferința „Arta bucureșteană 2k” la Palatul Suțu

Joi 3 mai 18:30 – 19:30

diamond, 2006, iron chain, aprox   100x150

Muzeul Municipiului București – Palatul Suțu vă invită în ziua de joi, 3 mai 2018, ora 18.30, la Conferința „Arta bucureșteană 2k”, cu Dan Popescu.

Coordonare conferințe: Cătălin D. Constantin / Palatul Suțu

„Arta bucureșteană 2k”

Cu anul 2000 se produce o mare schimbare în regimul artelor vizuale. Încetul cu încetul, civilizaţia face tranziţia de la cuvânt spre imagine, astfel logocentrismul este înlocuit cu imagocentrismul cultural. Acest lucru se va simţi ca un cataclism şi în artele plastice unde schimbările vor produce convulsii, scandaluri şi repoziţionări. În această conferinţă vom identifica principalele momente care au marcat artele vizuale contemporane. Atenţia va fi concentrată pe felul cum lumea artistică bucureşteană a marcat aceste transformări. De asemenea, vor fi prezentaţi şi principalii artişti ce au activat şi activează în Bucureşti de la Dan Perjovschi, Dumitru Gorzo, Gili Mocanu, Ion Bîrlădeanu la noua generaţie de artişti născuţi după 1989.

Dan Popescu a absolvit filosofia, a fost profesor universitar 7 ani, până şi-a găsit vocaţia complet par hazard. În 2002 înfiinţează galeria H’art, care e una dintre cele mai vechi galerii private din România. De atunci, principala lui obsesie a fost arta contemporană românească. Obsesia rezistă încă.

Dacă distanța nu vă permite să participați, vă invităm să urmăriți conferința în timp real pe site-ul Muzeului Municipiului București, la secțiunea intitulată LIVE STREAM.

Intrarea: 10 lei. În preţul biletului este inclusă vizitarea Palatului Suțu, în termen de 30 de zile.

Următoarele conferințe de la Palatul Suțu:

Joi, 10 mai 2018, ora 18.30, Conferința „Cimitire evreiești din Bucovina și Moldova de nord”, cu Felicia Waldman;

Joi, 24 mai 2018, ora 18.30, Conferința „Restaurarea conacului de la Ghergani”, studiu de caz, cu arh. Ovidiu Serghe.

Eveniment organizat de Primăria Municipiului București prin Muzeul Municipiului București.