• februarie 24, 2018 - 18:00

Concert „Seara iubirii” la Casa Filipescu-Cesianu

Sâm 24 febr. 18:00 – 19:00

afis seara 24 febMuzeul Municipiului București vă invită la concertul „Seara iubirii”, desfășurat la Casa Filipescu-Cesianu în ziua de sâmbătă, 24 februarie 2018, ora 18.00.

Cu: Arlinda Morava, soprană, Andreea Ștefănescu (vioară) și Bucharest Ladies Cvintet.

Arlinda Morava (Soprano) este născută în Tirana, Albania, a absolvit Conservatorul Ciprian Porumbescu din București și are un Masterat canto de operă în Elveția. A fost solistă a Operei Române București, este laureată a multor concursuri naționale și internaționale, colaborează cu multe instituții de profil din România, obținând premiul VIP (2012) pentru rol în opera Flautul Fermecat de W.A. Mozart.

A întreprins turnee în marile orașe din România, dar și în străinătate, împreună cu Opera Națională din Galați.

A susținut recitaluri pe scena Royal College din Londra și alte capitale și orașe europene, sub bagheta unor dirijori de renume.

Din repertoriul său fac parte arii de opere, operete, lieduri, piese religioase, piese folclorice românești și albaneze, în aranjamente clasice și contemporane.

Colaborează cu renumitul compozitor, dirijor, profesor universitar dr. Christian Alexandru Petrescu și mulți alți compozitori dirijori consacrați.

Are în palmares Diploma de Excelență pentru promovarea artei și culturii albaneze în România.

Bucharest Ladies Cvintet este alcătuit din Andreea Ștefănescu – vioara 1, Carmen Moisescu – vioara a 2-a, Cristina Bucur – violă, Alexandra Pascaru – violoncel, Liana Mareș – pian.

Bucharest Ladies Cvintet a luat ființă în anul 2005, din dorința de a aduce publicului o muzică de calitate interpretată la cel mai înalt nivel. Componentele Bucharest Ladies Cvintet fac parte din diferite ansambluri consacrate și se reunesc cu ocazia unor proiecte importante pentru a oferi publicului meloman bucurie și emoție. În scurt timp, și-au câștigat admirația și aprecierea spectatorilor atât din România, cât și din străinătate pentru concertele de înaltă calitate și prezență scenică.

Intrarea 10 lei. În preţul biletului este inclusă vizitarea Casei Filipescu-Cesianu, în termen de 30 zile.

Eveniment organizat de Primăria Municipiului București prin Muzeul Municipiului București.