1 iunie cu poezii, povestiri, tombolă și vânătoare de comori

Muzeul Bucureștiului este deschis în perioada 1-3 iunie 2023

Muzeul Municipiului București va fi deschis și se va putea vizita în perioada 1-3 iunie 2023. Palatul Suțu, Muzeul Theodor Aman, Casa Filipescu-Cesianu, Muzeul George Severeanu, Muzeul Victor Babeş, Muzeul Frederic Storck și Cecilia Cuțescu Storck, Observatorul Astronomic  „Amiral Vasile Urseanu”, Muzeul Nicolae Minovici și Colecția de Artă Ligia și Pompiliu Macovei își așteaptă oaspeții în cadrul programului 10.00 – 18.00 (la Observatorul Astronomic între 14.00-22.00).

Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, în unele dintre aceste muzee și case memoriale a fost pregătit un program special.

Astfel, copiii sunt invitați să participe joi, 1 iunie, la Clubul de Lectură MMB care va avea loc la Casa Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei 151), atelier propus de Muzeul Municipiului București și Asociația De Basm. Atelierul „Cornute cosmonaute” o va avea ca protagonistă pe scriitoarea Carmen Tiderle care pregătește pentru cei mici un work&funshop de poezie pentru copii cu lectură, inspirație și un pic de creație. Cei mici vor citi simpatice poezii, dar mai ales vor afla un mare secret: cum poți să scrii o poezie reușită, de la idee, rime și până la umor. După care, micii poeți se vor distra cu litere și cuvinte. Înscrierile se fac prin email pe adresa educatie@muzeulbucurestiului.ro

Pentru ca ziua să fie perfectă, poveștile vor prinde viață de 1 iunie în grădina Casei Filipescu-Cesianu.

Echipa de povestitori „A fost odată” îi invită pe copii la Treasure Hunt să descopere traseul „Români de poveste”, să rezolve indiciile și să afle povestea românilor care au pus țara noastră pe harta lumii: Mihai Eminescu, Ion Creangă, I. L. Caragiale, Nadia Comăneci, Smaranda Brăescu, Ecaterina Teodoroiu, Constantin Brâncuși. Este un traseu de vizitare inedit în care nu numai că vor descoperi „Români de poveste”, ci vor avea parte și de jocuri și surprize. „Misiunile distractive se concretizează și cu o tombolă la care cei mai norocoși aventurieri vor primi surprize care să ducă poveștile mai departe”, promit partenerii Muzeului Municipiului București de la Asociația pentru Educație Digitală Bigger Picture.

La Palatul Suțu (Bd Ion C. Brătianu, nr 2), primii vizitatori vor primi gratuit broșura „Călătoria lui Puf la țară” – un traseu tematic dedicat copiilor ce poate fi completat în expoziția „Lumea satului în pictura românească”. Expoziția prezintă o amplă selecție de opere de artă din colecția Pinacotecii București, iar traseul oferă micilor vizitatori prilejul de face o călătorie în timp prin satul românesc de altădată. La Muzeul George Severeanu (Strada Henri Coandă 26), se găsește spre vânzare la stand cartea pentru copii „Istorii de colecție. Traseu tematic în expoziția permanentă a Muzeului George Severeanu”, lansată cu mult succes foarte recent.

Duminică, 4 iunie 2023, muzeele din structura Muzeului Municipiului București vor fi închise. Vizitele se vor relua de miercuri, 7 iunie (luni și marți sunt zile fără program cu public), iar Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu se va redeschide începând de marți, 6 iunie.